I n T i m e   Q u i n t e t

 

 

 

Suomalainen InTime Quintet edustaa uuden tangon terävintä kärkeä maailmassa. InTime-kvintetti on erikoistunut Astor Piazzollan luoman tango nuevon- uuden tangon esittämiseen. Piazzolla uudisti perinteisen argentiinalaisen tangon yhdistämällä siihen elementtejä mm. modernista ja klassisesta konserttimusiikista sekä jazzista. Siinä soittavat Henrik Perelló-viulu, Markku Lindeman-harmonikka,Tuomas Turriago-piano, Jorma Salmela-kitara sekä Petri Mäkiharju -basso. Muusikot jatkavat itseoikeutetusti Piazzollan kvintettimusiikin elävää esitystraditiota tuoden siihen oman temperamenttinsä, joka ei ehkä ole pohjoismaisittain aivan tavanomainen. 

 Vuonna 1994 InTime Quintet tuli musiikkimaailman tietoisuuteen voittamalla ensimmäisen kansainvälisen Astor Piazzolla - kilpailun Italiassa. ja on sen jälkeen levyttänyt 5 CD.tä tätä musiikkia (ALBA). Kotimaamme konserttilavojen lisäksi yhtye on esiintynyt Ruotsissa, Eestissä, Tanskassa, Venäjällä, Ranskassa, Argentiinassa, Japanissa, Emiraateissa ja Saksassa saaden innostuneen vastaanoton yhtä lailla konserttisaleissa ja jazz- klubeissa kun kamarimusiikki-, folk- ja avantgardefestivaaleillakin.

Yhtye on luomassa konserttitangolle uusia ulottuvuuksia. Suomalaiset nykysäveltäjät kuten mm. Kalevi Aho, Hannu Pohjannoro, Ilari Laakso ja Leonid Bashmakov ovat tehneet kvintetille tilaustyönä teoksia, joiden näkökulma ulottuu perinteisimmistä tangotutkielmista aina avantgardistisiin visioihin saakka. InTime Quintet tekee  yhteistyötä myös tanssitaiteilijoiden kanssa, esimerkiksi La Camorra  (Mobita-Dansco)  ja 2008 Flamingo-nykyflamencofestivaalilla Kaari Martin ja Tommi Kitti. InTime Quintetin ohjelmistossa on nyt myös kotimaisen tangon klassikoita tango nuevon henkeen sovitettuina. Syyskuussa 2015 ilmestyneellä Kotimaiset Tangoklassikot- levyllä solistina on bassobaritoni Jari Pekkinen.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

30.04 | 23:49

Heiii! OLEN LASKURIN MUKAAN TASAN 40 000s KÄVIJÄ TÄSSÄ SIVUSTOSSA! NYT PITÄÄ SAADA JOKU PALKINTO! VAPAALIPPU HUITTISTEN KEIKALLE 2.5.?

...
08.07 | 16:37

Esitykset 6.7.2014 olivat suurenmoisia! Kiitos Henrik ja Jari Pekkinen, kun teitte
tätini juhlista täydelliset. Suosittelen Teitä kaikkiin juhliin esiintyjiksi.

...
16.06 | 22:59

Hienot kotisivut! Toivotan menestystä urallesi ja Korkeimman siunausta.

...
23.04 | 05:37

Hieno esitys!

...
Tykkäät tästä sivusta